Ahtapotun yemeği nasıl yapılır bilen bilirde bilmeyenler için birde ben tarif
edeyim.
AFİLİNİN
________
Ahtapot yahni tarifi:
önce ahtapotu kafasının yanındaki iç organlarını barsak vs.. keserek temizliyorsunuz sonra
bir tencereye içine çok az su ve yarım çay bardağı sirke ilave ederek
20 dakika kaynatıyoruz tencereden çıkardıktan sonra az soğumaya bırakarak elin
dayanacak ısıda oldumu elinle ovalıyarak üzerindeki derisini çıkarıyoruz sonra
küçük parçalar halinde kesiyoruz bu arada başka bir tencerenin içinde yağı
kızdırıp soğan domat biberleri kavurup kesilmiş ahtapotu koyuyoruz ve biraz da
su ilave ediyoruz istenirsede baharat ilave edebilirsiniz ahtapotumuzu böylelikle
pişirdikten sonra servis ediyoruz çatalı batırdığınızda göreceksiniz lokum gibi olmuş
eh artık gerisi size kalmış.