"önder (Guest)" yazdı: |
ya bülent abi lidakiler çok güzelde nerde tuttun bu domuz balığını
bu yeniyormu? |
önder dalyan evlerinin biraz açığında denk geldi bu çüdre (domuz balığı

yenmesine gelince bizim şişman ibo daha 1-2 ay önce yemiş ama kimileri balon balığı familyasından zehirli yenmesini tavsiye etmem diyor kimiside bu balığı arayıpta bulmak için çaba sarfediyor
çünkü yiyenler çok lezzetli olduğunu söylüyorlar. tabiki önce marine etmek gerek diyorlar. şimdi pişirmesi ve marine etmesinin tarifinide vereyim
alıntıdır:
Keskince bir bıçak ve pense yardımıyla derisi soyulur. Gövdenin iki yanından kılçıksız iki büyük parça fileto (pembe beyaz) et çıkarılır. Kafanın yanaklarından da (neredeyse yumruk boyutlarında) iki parça yanak eti çıkarılır. İster şişlik, ister büftek şeklinde parçalar halinde doğranır. Hafifçe tuzlanır. Kapaklı uygun bir saklama kabı içinde, sızma zeytinyağı, soya sosu, sarmısak, yarım limon suyu, karabiber ve pulbiber ile marinize edilerek dört saatten az olmamak kaydıyla buzdolabında saklanır. Şişlik doğradıysanız defne yaprağı, domates ve taze yeşil biberle sıralanarak sişlere geçirilir, biftek tarzında doğranmışsa hafıf yağlanarak, odun kömürü ateşinde, kurutmadan pişirilir. Sonrası malum,
Dostlarınıza yedirdiğinizde ne balığı olduğunu açıklamaktan sakının, yoksa benim başıma gelen sizin de başınıza gelir. çüdreyi bedava bulmakta zorlanırsınız.